Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ουκρανία: Συνεργάτες της κατοχικής «διοίκησης» εγκατέλειψαν περιοχή στη Χερσώνα

Ουκρανία: Συνεργάτες της κατοχικής «διοίκησης» εγκατέλειψαν περιοχή στη Χερσώνα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι κατοχικές αρχές της Νόβαγια Καχόφκα στην περιοχή της Χερσώνας εγκατέλειψαν την πόλη, μετέδωσε η ίδια η «διοίκηση» αποδίδοντας την απόφασή της αυτή στους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού.

Στην ανακοίνωση της κατοχικής διοίκησης αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών εγκατέλειψαν την πόλη και μετεγκαταστάθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες της περιοχής.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατοχικής διοίκησης στη Νόβαγια Καχόφκα, στο Ταβρίσκ και σε άλλες κατοικημένες περιοχές, ομάδες σε τομείς κοινής ωφέλειας και υπηρεσιών, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές βρίσκονται σε υπηρεσία.

Την 1η Νοεμβρίου οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Χερσώνα. Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε την μεταφορά των στρατευμάτων του στη δυτική όχθη του Δνείπερου ποταμού.

Στις 12 Νοεμβρίου στην Χερσώνα άρχισε να επαναλειτουργεί η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής, η αστυνομία και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Χθες την πόλη επισκέφθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις