Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ουκρανία: Τελικά η Βάγκνερ δεν πήρε πυρομαχικά – Έξαλλος ξανά ο Πριγκόζιν

Ουκρανία: Τελικά η Βάγκνερ δεν πήρε πυρομαχικά – Έξαλλος ξανά ο Πριγκόζιν

Συνεχίζει τελικά να είναι έξαλλος ο Γεβγκένι Πριγκόζιν με το υπουργείο Άμυνας και τη διοίκηση του ρωσικού στρατού, καταγγέλλοντας πως η Βάγκνερ δεν έχει λάβει ακόμα πυρομαχικά στην Ουκρανία, ενώ προηγουμένως είχε πει ότι τα πρώτα στοιχεία έδειχναν πως είχαν αρχίσει να τα λαμβάνουν.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Βάγκνερ, οι δυνάμεις του οποίου προσπαθούν για μήνες να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε ότι δεν θέλει να «χαλάσει» την μεγάλη παρέλαση της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης που προγραμματίζεται να γίνει στις 10:00 ώρα Ελλάδος και ότι θα διευκρινίσει περαιτέρω ύστερα από αυτήν.

«Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι θα εκπλήρωναν τις παραγγελίες (αποστολής) δεν τις εκπλήρωσαν τη χθεσινή μέρα», δηλώνει ο Πριγκόζιν.

Το βράδυ της Δευτέρας (09.05.2023), είχε δηλώσει ότι τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι οι δυνάμεις του είχαν αρχίσει να λαμβάνουν τα πυρομαχικά, αν και είχε σημειώσει ότι ακόμη δεν τα είχαν “όντως δει”.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες είχε αναρτήσει ένα βίντεο που έβριζε χυδαία τον Σοϊγκού, και βρισκόταν μπροστά από πτώματα μαχητών της Βάγκνερ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει ομιλία στην στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στην Κόκκινη Πλατεία, μια από τις πιο σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις στη Ρωσία, που σηματοδοτεί την επέτειο από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού κατά της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Την Κυριακή, ο ουκρανικός στρατός δεσμεύτηκε να αποτρέψει μια τελική ώθηση της Μόσχας για να καταλάβει την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, στερώντας από τον Πούτιν το μοναδικό ενδεχόμενο επίτευγμά του από τη χειμερινή επίθεση εγκαίρως για τη σημερινή γιορτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις