Κόσμος

“Όχι” Καβαλιέρε σε πρόωρες εκλογές

Ξεκαθάρισε ότι ούτε καν σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Με επίσημη ανακοίνωση του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έβαλε τέλος στη συζήτηση για πρόωρες εκλογές. “Η εντολή που μας δόθηκε από τους ψηφοφόρους είναι για πενταετή κυβέρνηση. Είναι ακριβώς αυτή η δέσμευση που ακολουθούμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε” ανέφερε ο “Καβαλιέρε”.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής γερουσίας, Ρενάτο Σκιφάνι που εξήγησε ότι “αν η κυβερνητική πλειοψηφία πάψει να είναι συμπαγής τότε, ο τελευταίος κριτής, θα πρέπει να είναι το εκλογικό σώμα, με προσφυγή στις κάλπες”.

Πάντως Ιταλοί αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι η συζήτηση άνοιξε μετά την κατάργηση της ασυλίας του Μπερλουσκόνι και τις καθυστερήσεις σε προτάσεις νόμου που θα μπορούσαν να τον ευνοήσουν, καθώς τώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός, νιώθει “ακάλυπτος” στις δικαστικές περιπέτειες του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού – «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ