Κόσμος

Όχι στον Κάρατζιτς για αλλαγή δικηγόρου

Ήθελε νέο δικηγόρο με τον οποίο να έχουν την ίδια γλώσσα και κληρονομιά.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Xάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνήθηκε το αίτημα του πρώην Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς για αλλαγή του δικηγόρου που του είχε διορίσει.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς υπέβαλε αίτηση ζητώντας να αντικατασταθεί ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Χάρβεϊ, ο οποίος κατάγεται από το Λονδίνο, προκειμένου να συνεργαστεί με κάποιον με τον οποίο να μοιράζεται την ίδια “κληρονομιά και γλώσσα”.

“Το δικαστήριο δεν έχει αμφιβολία ότι ο Ρίτσαρντ Χάρβεϊ παρά το γεγονός ότι έχει εκπροσωπήσει Αλβανούς του Κοσόβου ενώ δεν έχει εκπροσωπήσει ποτέ Σέρβους μπορεί να παρέχει αποτελεσματική και επαγγελματική νομική στήριξη” ανακοίνωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Xάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το Δικαστήριο σημείωσε ακόμη ότι το αίτημα του Κάρατζιτς είναι “τουλάχιστον ύποπτο” αφού ο βασικός νομικός σύμβουλός του Πίτερ Ρόμπινσον κατάγεται από τις ΗΠΑ, “τη χώρα που ευρέως αναγνωρίζεται ως την κύρια δύναμη του ΝΑΤΟ”, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι δικηγόροι του Ράντοβαν Κάρατζιτς κατάγονται από χώρες του ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λαοθάλασσα στην Μέκκα: Πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο στο μεγάλο προσκύνημα
Οι αρχές έχουν λάβει μέτρα για να αποφύγουν μια τραγωδία σαν την περσινή, όταν 1.300 πιστοί πέθαναν λόγω του ακραίου καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία έφτανε τους 51,8 βαθμούς
Μουσουλμάνοι προσεύχονται το πρωί στο Μεγάλο Τζαμί κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ στην ιερή πόλη της Μέκκας
Ο Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πάπα Λέοντα – «Η Ουκρανία επιδιώκει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών» λέει ο Ρώσος πρόεδρος
Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει πως ο Πούτιν επισήμανε στον συνομιλητή του ότι «για μια οριστική, δίκαιη και συνολική διευθέτηση της κρίσης απαιτείται η εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πάπας Λέων