Κόσμος

“Οxı” της Μέρκελ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η Άγκελα Μέρκελ ακόμη και στην επίσημη επίσκεψη της στην Άγκυρα υπενθύμισε στους Τούρκους πως είναι αντίθετη με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

«Εμείς με την Τουρκία πραγματοποιούμε διαπραγματεύσεις. Εγω έχω επιφυλάξεις για την πλήρη ένταξη. Όμως θα ήταν καλό να ανοίξει κάποιο κεφάλαιο διαπραγματεύσεων» δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τη συνάντηση τους.

Η Μέρκελ επίσης έστειλε μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση σχετικά με την Κύπρο και δήλωσε πως « οι χώρες που έχουν επαφή με χώρες μέλη της Ε.Ε θα πρέπει να έχουν καλές σχέσεις. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυπριακή Δημοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Ο επικεφαλής της CIA συζήτησε με την πρόεδρο της Βενεζουέλας με στόχο μια «βελτιωμένη λειτουργική σχέση» με τις ΗΠΑ
Συζήτησαν για την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η Βενεζουέλα δεν θα είναι πλέον «ασφαλές καταφύγιο για αντιπάλους των ΗΠΑ, ειδικα για διακινητές ναρκωτικών» λένε οι New York Times
Ο διευθυντής της CIA Τζον Ράτκλιφ