Site icon NewsIT
13:40 | 02.11.09

Ουκρανία: 64 νεκροί από επιδημία γρίπης

Newsit Newsroom

Εξήντα τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στην Ουκρανία από τη γρίπη και οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις .

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 64 σε λιγότερο από πέντε μέρες. Μάλιστα η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας άρχισε να οργανώνει προσευχές υπέρ της υγείας του πληθυσμού.

Από τη νέα γρίπη πέθαναν μέχρι στιγμή μόνο τέσσερις.Συνολικά 14 κρούσματα της νέας γρίπης έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η δυτική Ουκρανία έχει πληγεί από κύμα γρίπης και αναπνευστικών λοιμώξεων προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό, που έσπευσε να προμηθευτεί μάσκες και φάρμακα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη λήψη δραστικών μέτρων κατά της επιδημίας , όπως διακοπή λειτουργίας σχολείων, ματαίωση δημόσιων εκδηλώσεων τη στιγμή που ο πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο απηύθυνε χθες έκκληση για επείγουσα βοήθεια προς τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τις γειτονικές χώρες.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version