Κόσμος

Παγκόσμιο Robo – cup στην Τουρκία! – Δείτε βίντεο

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των καλύτερων ποδοσφαιριστών από τον «κόσμο των ρομπότ» ονομάζεται RoboCup.

Όπως μεταδίδει το BBC,οι καλύτεροι ρομπο-επιθετικοί, ρομπο-αμυντικοί και ρομπο-μέσοι από 40 χώρες μεταφέρονται στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Μεταξύ των 27 ομάδων που μετέχουν στην τελική φάση της Κωνσταντινούπολης είναι και οι «Noxious Kouretes», στην οποία συνεργάζονται το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα πανεπιστήμια της Ουαλίας και της Οξφόρδης.

Η κάθε ομάδα χρησιμοποιεί ανθρωπόμορφα ρομπότ “Νao” που κατασκευάζονται από την γαλλική εταιρία «Aldebaran Robotics». Τα ρομπότ μπορεί βέβαια να είναι συγκεκριμένα, αλλά το κάθε εργαστήριο χρησιμοποιεί την δική του τεχνολογία για την βελτίωσή τους.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρομπότ διεξάγεται εδώ και 14 χρόνια. Οι οργανωτές του έχουν στόχο να συγκροτήσουν ως το 2050 μια ομάδα ανθρωπόμορφων ρομπότ που θα μπορεί να αναμετρηθεί με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός έχει επίσης στόχο να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές ρομπότ να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις ικανότητές των ανθρωπόμορφων μηχανών.

Το μεγάλο πρόβλημα των επιστημόνων προπονητών είναι πάντως να καταφέρουν τα ρομπότ να λειτουργούν ως ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό οι μηχανές ανταλλάσσουν ασύρματα πληροφορίες στη διάρκεια του παιγνιδιού. Ταυτόχρονα, τα ρομπότ πρέπει να αγωνίζονται καθαρά, χωρίς να καταφεύγουν σε σκληρά και αντι-αθλητικά χτυπήματα.

Το 2010, περίπου 500 ομάδες από 40 χώρες – περιλαμβανομένων του Ιράν, της Χιλής και της Ταϊβάν – έλαβαν μέρος σε διάφορα τουρνουά του RoboCup .

Τα τελευταία χρόνια, τα τουρνουά ρομπότ έχουν επεκταθεί και εκτός του ποδοσφαίρου, περιλαμβάνοντας διαγωνισμούς ρομπότ σε σπιτικές εργασίες και επιχειρήσεις διάσωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η φωτιά στο Κραν Μοντανά ξεκίνησε από βεγγαλικά πάνω σε μπουκάλια σαμπάνιας, λένε οι ελβετικές αρχές
119 οι τραυματίες, οι 113 έχουν ταυτοποιηθεί, «περίπου 40 οι νεκροί» λένε οι Αρχές - Προειδοποίηση Έλληνα γιατρού από τη Γενεύη: Θα αυξηθούν οι νεκροί λόγω εγκαυμάτων 4ου βαθμού
Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ της Κραν Μοντανά
Ανανεώθηκε πριν 20 λεπτά
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά 5