Κόσμος

Πάνω από 80 νεκροί και τεράστιες καταστροφές σε Μπανγκλαντές και Ινδία από τον κυκλώνα Αμφάν

Νεκρούς και τεράστιες καταστροφές άφησε το πέρασμα του κύκλωμα Αμφάν σε Ινδία και Μπανγκλαντές.

84 άνθρωποι είναι νεκροί ενώ εκατοντάδες παραλιακά χωριά πλημμύρισαν, καλλιέργειες χάθηκαν και χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν από το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν.

Σχεδόν 24 ώρες αφότου έφθασε στην ηπειρωτική χώρα ο κυκλώνας, ο ισχυρότερος που έχει σχηματισθεί στον κόλπο της Βεγγάλης στη διάρκεια του 21ου αιώνα, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές μοιάζουν, τουλάχιστον προσωρινά, λιγότερο σημαντικές απ’ αυτές που προκαλούσαν μέχρι πρόσφατα οι πιο σφοδροί κυκλώνες στην περιοχή, που άφηναν μερικές φορές πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

Μέχρι στιγμής η Ινδία έχει καταγράψει 72 νεκρούς στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης και το Μπανγκλαντές ανακοίνωσε πως 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επικράτειά του, σύμφωνα με επίσημους απολογισμούς που είναι ακόμη προσωρινοί.

Καθώς είναι πλέον πεπειραμένες στη διαχείριση των κυκλώνων και διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα παρακολούθησης μετεωρολογικών παραμέτρων, οι δύο αυτές χώρες της νότιας Ασίας είχαν απομακρύνει προληπτικά από τα σπίτια τους περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους και τους είχαν στείλει σε καταφύγια.

«Ήταν μια ισχυρή καταιγίδα. Όμως έχασε σταδιακά ισχύ στη διάρκεια τριών ημερών πριν πλήξει το ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης», δήλωσε ο Ναγίμ Βάχρα, ειδικός στις φυσικές καταστροφές στο Μπανγκλαντές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.