Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραιτήθηκε και υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Τραμπ

Παραιτήθηκε και υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Τραμπ

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα από την κυβέρνηση Τραμπ! Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τσαντ Γουλφ έγινε ο, τελευταίος χρονικά, υπουργός που υποβάλει την παραίτησή του. Μια παραίτηση που (τυχαία;) έρχεται λίγες μέρες όσα έγιναν στο Καπιτώλιο.

Ο Γουλφ υπέβαλε την παραίτησή του από το (πανίσχυρο) υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας τη Δευτέρα (11.01.2021) με ισχύ από τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε το λόγο που εγκαταλείπει την κυβέρνηση Τραμπ λίγο πριν από το τέλος της θητείας της.

Click4more Δεν ρίχνει τον Τραμπ ο Πενς: Μίλησαν πρώτη φορά μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Τσαντ Γουλφ, ήταν υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας από τον Νοέμβριο του 2019. Μετά τις εικόνες ντροπής στο Καπιτώλιο, είχε επικρίνει την «τραγική» εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο ναό της αμερικανικής δημοκρατίας.

Αποχωρεί ενώ πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για νέες απειλές ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον στις 20 Ιανουαρίου.

Είναι ο τρίτος υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ που υποβάλλει παραίτηση μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, έπειτα από τις Ελέιν Τσάο (Μεταφορών) και Μπέτσι ΝτεΒός (Παιδείας).

Click4more Ο Τραμπ κατηγορεί τους αντιφασίστες για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ απέσυρε την εισήγησή του ο Τσαντ Γουλφ να αναλάβει τον ρόλο μόνιμα και ο ενδιαφερόμενος αντέδρασε λέγοντας πως θα υπέβαλε την παραίτησή του άμεσα.

Πάντως σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και CNN, σε επιστολή του προς τους υφισταμένους του ο Τσαντ Γουλφ αναφέρει ότι αποχωρεί εξαιτίας των «πρόσφατων γεγονότων», μολονότι σκόπευε να παραμείνει ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις