Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Τραμπ κατηγορεί τους αντιφασίστες για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Τραμπ κατηγορεί τους αντιφασίστες για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τις θεωρίες πως δεν ήταν ακροδεξιοί και συνωμοσιολόγοι οπαδοί του εκείνοι που έκαναν την εισβολή στο Καπιτώλιο αλλά μέλη του αντιφασιστικού κινήματος υιοθετεί και ο Ντόναλντ Τραμπ. Μάλλον το να παραδεχτεί την αλήθεια θα ήταν η… «είδηση».

Κατ’ ιδίαν και όχι δημόσια (είναι ήδη πολύ βαρύ το κλίμα εναντίον του άλλωστε) ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει (ψευδώς) ότι «Antifa people», μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ δηλαδή, ήταν εκείνοι που μπούκαραν στο Καπιτώλιο, με συνέπεια πέντε νεκρούς, και όχι οπαδοί του.

Click4more Δεν ρίχνει τον Τραμπ ο Πενς: Μίλησαν πρώτη φορά μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Και το υποστηρίζει αυτό παρόλο που η μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία των ΗΠΑ έγινε σε… live σύνδεση σχεδόν, παρόλο που υπάρχουν αναρίθμητα βίντεο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στο Καπιτώλιο, στον ναό της Δημοκρατίας των ΗΠΑ, ήταν υποστηρικτές του.

Αντιμέτωπος με δεύτερη διαδικασία παραπομπής του, που όπως και η πρώτη δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε τον ισχυρισμό αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, Κέβιν Μακάρθι, ανέφερε το ειδησεογραφικό site Axios, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο και μια δεύτερη πηγή ενημερωμένη για τη συνομιλία.

Click4more Εισβολή στο Καπιτώλιο: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί με τη selfie και το καπελάκι MAGA

Μόνο που ούτε οι «δικοί» του δεν πιστεύουν πια τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Axios, ο Μακάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει τη… θεωρία πως στο Καπιτώλιο εισέβαλαν αντιφασίστες. Απάντησε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), επιμένοντας «ξέρω. Ήμουν εκεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος και Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το (ευρύ και γενικά στερούμενο κεντρική ηγεσία) αμερικανικό αντιφασιστικό κίνημα.

Φυσικά, δεν είναι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ που κατηγορεί τους αντιφασίστες για όσα έγιναν στο Καπιτώλιο με στόχο να καλύψει τις ευθύνες του. Το ίδιο υποστήριξαν κι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι. Μόνο που αυτοί που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, δεν έκρυψαν ποτέ τις πεποιθήσεις τους…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις