Κόσμος

Παρίσι – Επίθεση: Βέλγος, γνωστός στις Αρχές ο δράστης

Ο ένοπλος δράστης της επίθεσης χθες βράδυ στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και σκοτώθηκε από την αστυνομία ο ίδιος ήταν 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την "ριζοσπαστικοποίησή" του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην επίθεση στη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ στη γαλλική πρωτεύουσα επίσης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.

Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για την “ριζοσπαστικοποίησή” του και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους, ο δράστης ονομαζόταν Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος, και ήταν μαχητής της οργάνωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με πορτοκαλί φιγούρα κοντά στο κελί του Τζέφρι Επστάιν τη νύχτα του θανάτου του - Καταγράφηκε σε βίντεο
Η υπόθεση του θανάτου του καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν - που βρέθηκε νεκρός στο κελί του - παραμένει γεμάτη μυστήριο - Νέα στοιχεία ρίχνουν φως σε ανεξήγητα περιστατικά
Ο Τζέφρι Επστάιν 1
Γιατί ο γίγας - σεισμός των 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία δεν προκάλεσε το καταστροφικό τσουνάμι που έτρεμαν όλοι
Το σχήμα του βυθού, η μορφή της ακτής και το κατά πόσο είναι κατοικημένη η περιοχή επηρεάζουν τη σφοδρότητα του κύματος – Οι εκκενώσεις και η ετοιμότητα των Ιαπώνων - Οι 5 σεισμοί που συντάραξαν τον πλανήτη
Κύματα χτυπούν το θαλάσσιο τείχος έξω από την παραλία Γουαϊκίκι, αφού οι αρχές υποβάθμισαν τις προηγούμενες προειδοποιήσεις για τσουνάμι, έπειτα από σεισμό στη ρωσική Χερσόνησο Καμτσάτκα / REUTERS/Marco Garcia