Κόσμος

Παρίσι: Βρήκαν όπλα και αποτυπώματα στο μαύρο Seat των δραστών

Εγκαταλελειμμένο σε δρόμο του προαστίου Μοντρέιγ, στο ανατολικό Παρίσι, βρέθηκε το μαύρο Seat που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές δράστες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Figaro: Βρήκαν τρία καλάσνικοφ. Ίσως είναι τα όπλα των επιθέσεων.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε εντοπίσει και αναζητούσε από τις πρώτες ώρες μετά τις επίθεσης η γαλλική αστυνομία, βρέθηκαν όπλα αλλά και αποτυπώματα. Δικαστική πηγή ανέφερε πως μέσα στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί πολλά καλάσνικοφ, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στο Παρίσι. Σύμφωνα με τη Figaro έχουν βρεθεί τουλάχιστον 3 καλάσνικοφ.

Το μαύρο Seat που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής εγκαταλελειμμένο στο προάστιο του ανατολικού Παρισιού είχε μπει στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα ο αριθμός της πινακίδας του, που δεν ήταν αριθμός κυκλοφορίας Γαλλίας και είχε δοθεί εντολή σε όποιον πολίτη το εντοπίσει, να μην το πλησιάσει αλλά να ειδοποιήσει τις αρχές.

Είναι ένα από τα αυτοκίνητα διαφυγής των δραστών. Το Σάββατο είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία αναζητούσε ένα επίσης μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Volkswagen Polo καθώς και ένα Citroen.

Πηγή: Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά
2026: Τα γεγονότα που περιμένουμε την νέα χρονιά – Από την επιστροφή των αστροναυτών γύρω από την Σελήνη μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Από το διάστημα και τα γήπεδα του Μουντιάλ έως τις κάλπες, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και την κλιματική κρίση, το νέο έτος αναμένεται να φέρει εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο
Χάρτινα γιαλιά
Ο Ντόναλντ Τραμπ στάζει φαρμάκι για τους Κλούνεϊ που πήραν γαλλική υπηκοότητα - «Δύο από τους χειρότερους όλων των εποχών στα προγνωστικά»
«Καλά νέα, πηγαίνουν σε μια χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της μετανάστευσης» ήταν το βιτριολικό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν