Κόσμος

Πέθανε η France Gall

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε η σπουδαία Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall. Τη νίκησε ο καρκίνος.

Το θάνατο της France Gall ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπεύθυνη της επικοινωνίας της Ζενεβιέβ Σαλαμά. Η 70χρονη τραγουδίστρια πέθανε το πρωί της Κυριακής (07.01.2018).

Η Φρανς Γκαλ έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί, κοντά στο Παρίσι, εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης.

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αμέσως μετά τον θάνατο του, επίσης μουσικού, συζύγου της Μισέλ Μπερζέ το 1992. Ο Μπερζέ πέθανε σε ηλικία 44 ετών από έμφραγμα. Ένα χρόνο μετά, η Γκαλ έμαθε ότι είχε καρκίνο.

Ποια ήταν η France Gall

Έγινε παγκοσμίως γνωστή από την επιτυχία “Poupée de cire, poupée de son” με την οποία το 1965 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στον διαγωνισμό της Eurovision όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, “Ella, elle l’a”, που εξυμνεί την Έλλα Φιτζέραλντ.

Έγινε διάσημη στην Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το “Les Sucettes” του Σερζ Γκενσμπούρ, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τον θάνατο της κόρης της Πολίν το 1997 από κυστική ίνωση.

Το 2015 επανεμφανίστηκε υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ “Résiste”, σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της. Με τον Μπερζέ απέκτησε και έναν γιο, τον Ραφαέλ, ο οποίος επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
10
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2