Κόσμος

Πέθανε η φωτογράφος των ασπρόμαυρων πορτρέτων, Τζέιν Μπόουν

Σε ηλικία 89 ετών, πέθανε σήμερα η διάσημη βρετανίδα φωτογράφος Τζέιν Μπόουν, δημιουργός ορισμένων από τα πιο εμβληματικά ασπρόμαυρα πορτρέτα διασημοτήτων, όπως του Σάμιουελ Μπέκετ, του Τζον Λένον, της βασίλισσας Ελισάβετ, του Μικ Τζάγγερ.

Η φωτογράφος συνεργαζόταν εδώ και 60 χρόνια με την εφημερίδα The Observer.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής της εφημερίδας, ανέφερε ότι η συνεργασία της Μπόουν με την εφημερίδα ξεκίνησε το 1949. Και από τότε η φωτογράφος δεν έλειψε καμία εβδομάδα από το γραφείο. Εργαζόταν πάντα με φιλμ των 35 mm. Ηταν τμήμα του DNA της εφημερίδας.

“Δημιούργησε ορισμένες από τις πιο ευαίσθητες και πιο χαρακτηριστικές εικόνες των μεγάλων προσωπικοτήτων της πολιτικής και του πολιτισμού του 20ού αιώνα. Οι εξαιρετικά προσεγμένες φωτογραφίες της αποτελούν τμήμα του πολιτιστικού μας τοπίου”.

Δημιούργησε τα γνωστά πορτρέτα του γάλλου συγγραφέα Ζαν Κοκτό, του αμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Ορσον Ουέλες, των Μπιτλς, του Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones, της τραγουδίστριας Μπγιόρκ, της βασίλισσας Ελισάβετ στα 80ά της γενέθλια…

Ομως η πιο γνωστή της φωτογραφία ήταν το πορτρέτο του Σάμιουελ Μπέκετ, που αναδεικνύει το ρυτιδωμένο πρόσωπο του ιρλανδού δραματουργού.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame