Κόσμος

Πέθανε η “πρύτανης της ανθρωπότητας” σε ηλικία 115 ετών

 Η "πρύτανης της ανθρωπότητας", μια Αμερικανίδα που ζούσε στην Αϊόβα (κέντρο), πέθανε σήμερα σε ηλικία 115 ετών, λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου κληρονόμησε τον τίτλο.

Η Ντίνα Μανφρεντίνι, ιταλικής καταγωγής, πέθανε σε γηροκομείο στα προάστια της πόλης Ντε Μόιν, επιβεβαίωσε η διευθύντρια του ιδρύματος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρώην νοικοκυρά, η Ντίνα Μανφρεντίνι έγινε αργότερα οικονόμος, μια δραστηριότητα που ασκούσε ακόμη ως και την ηλικία των 90 ετών, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records).

Έμεινε χήρα και ζούσε μόνη της μέχρι τα 110 της χρόνια.

Η εργασία και η μετριοπάθεια ήταν τα κλειδιά για τη μακροζωία της, όπως διαβεβαίωσε η οικογένειά της το ίδρυμα Γκίνες.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες την είχε χαρακτηρίσει “πρύτανη της ανθρωπότητας” πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, μετά το θάνατο της κατόχου του τίτλου, της Μπες Κούπερ, μιας Αμερικανίδας που πέθανε στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Η Μανφρεντίνι αφήνει πλέον τη θέση της στον Τζιρεμόν Κιμούρα, έναν Ιάπωνα που γεννήθηκε δύο εβδομάδες μετά από εκείνη, στις 4 Απριλίου του 1897.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ