Κόσμος

«Πνίγεται» στην ατμοσφαιρική ρύπανση η Βουλγαρία

Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση σε τρεις πόλεις στη Βουλγαρία.

Ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταγράφηκαν χτες σε τρεις πόλεις της Βουλγαρίας (Βίντιν, Ρούσε και Πλόβντιβ), όπου η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο ήταν τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια.

Γι’ αυτό τον λόγο, μετέδωσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ιδίως όσοι έχουν προβλήματα υγείας ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), η ατμοσφαιρική ρύπανση κατεγράφη χτες Τετάρτη δύο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το επιτρεπτό επίπεδο (-122 μικρογραμμάρια / κυβικό μέτρο με όριο 50 μικρογραμμάρια / κυβικό μέτρο), ενώ και σε άλλες έξι πόλεις (Πλέβεν, Λόβετς, Γκόρνα Οριαχόβιτσα, Σούμεν, Σόφια και Πέρνικ) οι τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ήταν πάνω από το επίπεδο των 50 μικρογραμμαρίων/ ανά κυβικό μέτρο. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν “εισβολή” ψυχρού αέρα στην ατμόσφαιρα και τη μείωση της συγκέντρωσης των ρύπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25