Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε ξανά ο Σολτς από τον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμεση κατάπαυση πυρός ζήτησε ξανά ο Σολτς από τον Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ζήτησε για ακόμα μια φορά από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, σε μια «μακρά τηλεφωνική συνομιλία» που είχαν οι δύο ηγέτες, κατά την οποία κρατάει «τρία πράγματα».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Όλαφ Σολτς: «Τρία πράγματα από τη σημερινή μακρά τηλεφωνική συνομιλία μου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Ο ισχυρισμός ότι εκεί κυβερνούν ναζί είναι λάθος. Και επισήμανα την ευθύνη της Ρωσίας για την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος είχε προαναγγείλει την επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (13.5.2022), όταν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

«Φυσικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που θα πρέπει να υπάρξουν και πάλι διπλωματικές πρωτοβουλίες», τόνισε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να βρεθεί μια διέξοδος από αυτόν τον τρομερό πόλεμο με τους τρομερούς αριθμούς θυμάτων, τις καταστροφές και όλη τη ματαιότητα που φέρνει ο πόλεμος μαζί του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις