Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο Ρώσος «Χασάπης της Μαριούπολης»

Ο αντισυνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ (Mikhail Mizintsev) γνωστός και ως… “Χασάπης”, που υπηρετεί και ως διοικητής του ρωσικού εθνικού κέντρου για την άμυνα από το 2014, ταυτοποιήθηκε ως ο υπεύθυνος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη, ενώ ήταν αυτός που ζήτησε από τους στρατιώτες της Ουκρανίας να παραδοθούν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, ο Μιζίντσεφ ήταν πιθανότατα αυτός που έδωσε την εντολή για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου, του δημοτικού θεάτρου, όπως και για την καταστροφή ολόκληρων περιοχών στη Μαριούπολη.

https://www.youtube.com/watch?v=5rK23JJKdb0

Ο Olexander Scherba, πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστρία του έδωσε το όνομα «χασάπης», ενώ η Oleksandra Matviichuk, διευθύντρια του ουκρανικού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα κινήσει διαδικασίες ώστε να αντιμετωπίσει ο αντισυνταγματάρχης κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Τι συνέβη στο Χαλέπι της Συρίας

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Mikhail Mizintsev πιθανότατα συμμετείχε ως διοικητής των ρωσικών δυνάμεων και στην πολιορκία του Χαλεπίου, στη Συρία.

Η πολιορκία της πόλης από τις ρωσο-συριακές δυνάμεις, στην προσπάθεια τους να εκδιώξουν τους αντάρτες του FSA, διήρκεσε συνολικά 4 χρόνια. Η πιο έντονη περίοδος ήταν στα τέλη του 2016, όταν περικυκλώθηκε το ανατολικό μέρος της πόλης, ενώ στα σπίτια τους βρίσκονταν 270.000 άμαχοι. Ακολούθησαν σφοδροί βομβαρδισμοί επί μήνες, ενώ οι ρωσο-συριακές δυνάμεις κατέλαβαν τελικά την πόλη με έφοδο αρμάτων και στρατιωτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία