Πέμπτη, 22 Φεβ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ευρώπη «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ευρώπη «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ

Το νέο, τρίτο κατά σειρά, πακέτο μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία θα έχει δυο στόχους: τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Σεργκέι Λαβρόφ! 

Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Και οι κυρώσεις αυτές θα φέρουν «πάγωμα» των περιουσιών του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες. «Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.

Η αποκάλυψη για το νέο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. που αυτή τη φορά θα “αγγίξει” τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του (σ.σ. είναι υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας απ’ όταν ανέλαβε ο Πούτιν), τον Σεργκέι Λαβρόφ, έρχεται λίγες ώρες μετά τα παράπονα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως οι ευρωπαϊκές κυρώσεις είναι ανεπαρκείς!

Γερμανία και Ιταλία ήραν τις επιφυλάξεις

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν σήμερα το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Το μέτρο συζητήθηκε κατά την χθεσινή έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και σήμερα προστέθηκε στην δέσμη των κυρώσεων που θα επικυρώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Γερμανία και η Ιταλία ήραν σήμερα τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπώσει κατά την σύνοδο κορυφής για την πρόταση αυτή που υποστηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων ηγετών, διευκρίνισαν οι δύο διπλωματικές πηγές.

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν επίσης να άρουν το προνόμιο της μετακίνησης χωρίς βίζα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους κατόχους ρωσικού υπηρεσιακού διαβατηρίου, στο πλαίσιο της δέσμης των κυρώσεων που αποφασίσθηκαν χθες το βράδυ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις