Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Μπελγκορόντ στα σύνορα με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Μπελγκορόντ στα σύνορα με τη Ρωσία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα Πέμπτη (28.4.2022) στην πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο μαρτυρίες.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει καταγγείλει μια σειρά επιθέσεων και εκρήξεων που προκαλούνται από τις ουκρανικές σε εδάφη της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιώντας πως τέτοιες επιθέσεις εγκυμονούν κινδύνους για σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί ευθέως την ευθύνη, αλλά χαρακτηρίζει τα περιστατικά «ανταπόδοση» και «κάρμα» για τη Ρωσία.

https://twitter.com/TolomeoNews/status/1519712776867958784

«Όλοι αναγνωρίζουν το δικαίωμά μας για υπεράσπιση»

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (28.4.2022) ότι ο κόσμος αναγνωρίζει πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της πραγματοποιώντας επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις και αποθήκες της Ρωσίας.

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1519607536848146433

«Η Ρωσία έχει επιτεθεί και δολοφονεί αμάχους. Η Ουκρανία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της με κάθε τρόπο, περιλαμβανομένων των πληγμάτων σε αποθήκες και βάσεις των δολοφόνων. Ο κόσμος αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» –όπως την αποκαλεί– που διεξάγει στην Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις