Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχέθηκε στη Γερμανία το ακριβότερο γιοτ του κόσμου, Ρώσου ολιγάρχη

Κατασχέθηκε στη Γερμανία το γιοτ αξίας 600 εκατ. δολαρίων, του Ρώσου ολιγάρχη Αλίσερ Ουσμάνοφ, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο λόγος για το μυθικό γιοτ «Dilbar», 600 εκατομμυρίων δολαρίων και μήκους 170 μέτρων (!), που φέρεται ότι είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη, ήταν μέχρι και πριν λίγες ώρες το κορυφαίο απόκτημα του Ρώσου ολιγάρχη Αλίσερ Ουσμάνοφ, από τους πλέον πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Αγοράστηκε από τον Ουσμάνοφ το 2016 και πρόκειται για ένα από το πιο «πολύπλοκα» γιοτ που κατασκευάστηκαν ποτέ, όσον αφορά στις διαστάσεις και στην τεχνολογία του.

 

Το «θηρίο» της θάλασσας ζυγίζει 15.917 τόνους και έχει πλήρωμα 96 ανθρώπων, αλλά και τη μεγαλύτερη πισίνα που έχει κατασκευαστεί μέσα σε πλοίο και δύο ελικοδρόμια. Μπορεί να φιλοξενήσει 24 ανθρώπους σε 12 σουίτες.

Την ίδια ώρα, Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, στέλνουν τα super yacht τους στις Μαλδίβες, καθώς σφίγγει ο κλοιός των κυρώσεων στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους αγκυροβόλησαν ή έκαναν κρουαζιέρες στις Μαλδίβες, που δεν έχει υπογράψει συνθήκη έκδοσης με τις ΗΠΑ.

Το σούπερ γιο «Clio», που ανήκει στον Όλεγκ Ντεριπάσκα, ιδρυτή του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2018, αγκυροβόλησε κι αυτό εκεί.

Το «Titan», ιδιοκτησίας του Αλεξάντερ Αβράμοφ, συνιδρυτή του παραγωγού χάλυβα Evraz, έφτασε στις 28 Φεβρουαρίου.

Τρία άλλα γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους εθεάθησαν να κάνουν κρουαζιέρες στα νερά των Μαλδίβων, ανάμεσά τους το μήκους 88 μέτρων «Nirvana», ιδιοκτησίας του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία, Βλαντιμίρ Ποτάνιν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία
Ζελένσκι: Η συνάντηση με τον Πούτιν μπορεί να γίνει αν συμφωνηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία – «Όχι» για Βουδαπέστη
«Αν οι Ρώσοι δεν είναι έτοιμοι, θα θέλαμε να δούμε μία ισχυρή αντίδραση από τις ΗΠΑ», είπε - Ελβετία, Αυστρία ή Τουρκία «ψηφίζει» ο Ουκρανός πρόεδρος ως τις χώρες που μπορεί να τους φιλοξενήσουν για τι διμερή συνάντηση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 22
«Τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας χρειάζονται συνεχή βελτίωση γιατί δέχονται κολοσσιαίες απειλές» λέει ο επικεφαλής της Rosatom
«Τώρα, στην τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία, είναι μια εποχή τεράστιων απειλών για την ύπαρξη της χώρας μας», δήλωσε ο Αλεξέι Λιχάτσεφ, διευθυντής της Rosatom
Θραύσματα εκρηκτικού μηχανισμού, με μια προειδοποιητική πινακίδα για ακτινοβολία στο προσκήνιο, εκτίθενται από τις ουκρανικές αρχές μετά από επίθεση με drone στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, Ουκρανία 1