Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμη νύχτα για το Κίεβο – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Εισβολή στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 13η ημέρα, με τη Ρωσία να επικεντρώνει τις προσπάθειες κατάληψης του Κιέβου και της Οδησσού. 

Σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού στρατιωτικού thinktank, του Ινστιτούτου Πολεμικών Μελετών, η επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο θα γίνει άμεσα, ίσως και απόψε. Όπως αναφέρει, οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα ανατολικά, βορειοδυτικά και δυτικά προάστια του Κιέβου και δεν αποκλείεται η επίθεση να γίνει τις επόμενες 24 με 96 ώρες, ενώ μια νέα ρωσική φάλαγγα έχει αναπτυχθεί βορειοανατολικά του Κιέβου.

Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν προμήθειες και ενισχύσεις, καθώς και επιχειρούν από εδάφους και αέρος για να αποδυναμώσουν την ουκρανική άμυνα και να τρομάξει τους αντιπάλους ενόψει μιας τέτοιας επίθεσης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός από τις 09.00 το πρωί της Τετάρτης, με πολλούς να μιλούν για ακόμη ένα σημάδι πιθανής επίθεσης στο Κίεβο απόψε το βράδυ…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε σήμερα τους Ρώσους ότι δεν σέβονται τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Μαριούπολη. «Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση ακριβώς προς την κατεύθυνση του ανθρωπιστικού διαδρόμου», κατήγγειλε το υπουργείο μέσω της σελίδας του στο Facebook και διαβεβαίωσε πως ο ρωσικός στρατός «δεν άφησε τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους να εγκαταλείψουν την πόλη».

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις