Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζοζέπ Μπορέλ καλεί τους Ευρωπαίους να αντέξουν την πίεση του Πούτιν

Τεστ αντοχής χαρακτήρισε τη συνέχιση των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία ο Ζοζέπ Μπορέλ. Και κάλεσε τόσο τις ηγεσίες όσο και τους Ευρωπαίους πολίτες να αντέξουν.

Ο  Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να “αντέξουν” απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είναι ένα τεστ αντοχής για τις κοινωνίες μας», δήλωσε τη Δευτέρα (18.07.2022), στο τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Είμαι βέβαιος ότι (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν υπολογίζει στην κούραση των δημοκρατιών. Είμαι βέβαιος ότι πιστεύει πως οι δημοκρατίες είναι αδύναμες. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν έχουν το περιθώριο να κουραστούν», δήλωσε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν μήπως μια εχθρότητα στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας αναπτύσσεται στην κοινή γνώμη, καθώς εκτινάσσονται οι τιμές των καυσίμων, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού.

«Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει», δήλωσε ο Μπορέλ, αναφέροντας ότι οι κυρώσεις πρέπει να «συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην οικονομία της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγική λύση».

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό, ακριβώς όπως πρέπει να στηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία», δήλωσε

«Ασφαλώς υπάρχει αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των διατροφικών προϊόντων. Αυτό είναι η άμεση συνέπεια του πολέμου», παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. «Ευτυχώς δεν βομβαρδιστήκαμε, δεν αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τα σπίτια μας. Όμως όλος ο κόσμος υφίσταται τις συνέπειες αυτού του πολέμου», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν θρηνεί για τον Χαμενεΐ και συνεχίζει να βομβαρδίζει - Νέες εκρήξεις στην Τεχεράνη
Αυξάνεται η λίστα των νεκρών από τις ισραηλινές και ιρανικές επιθέσεις - Έτοιμο για τη διαδοχή του Χαμενεΐ το Ιράν - Όλες οι εξελίξεις
REUTERS
Αυτό είναι το οπλοστάσιο του Ιράν - Βαλλιστικοί πύραυλοι, drones και το δόγμα της αποτροπής
Η Τεχεράνη επένδυσε συστηματικά επί δεκαετίες σε βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους cruise και UAV, δημιουργώντας ένα πλέγμα ισχύος που επηρεάζει όχι μόνο το Ισραήλ και τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή
Ιρανικός πύραυλος