Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό χαβιάρι και τα διαμάντια στο στόχαστρο των νέων βρετανικών κυρώσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό χαβιάρι και τα διαμάντια στο στόχαστρο των νέων βρετανικών κυρώσεων
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Βρετανία, οι οποίες στοχεύουν σε περιορισμούς των εμπορικών συναλλαγών, βάζοντας στο στόχο πολυτελή αγαθά, μεταξύ αυτών το χαβιάρι, τον άργυρο και τα διαμάντια.

Η Βρετανία απαγορεύει τις εισαγωγές πολυτελών αγαθών από τη Ρωσία ενώ παράλληλα επιβάλλει και υψηλότερους δασμούς, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλει κατά της Ρωσίας με στόχο να την τιμωρήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι τελευταίες αυτές κυρώσεις θα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις εισαγωγών αργύρου, προϊόντων ξύλου και προϊόντων πολυτελείας από τη Ρωσία, περιλαμβανομένου του χαβιαριού, έγινε γνωστό από το βρετανικό υφυπουργείο Διεθνούς Εμπορίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δασμοί θα αυξηθούν κατά 35% σε ορισμένα προϊόντα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όπως τα διαμάντια και το καουτσούκ.

Σε ένα πρώτο κύμα εμπορικών κυρώσεων, στις 15 Μαρτίου, η Βρετανία ανακοίνωσε απαγορεύσεις εισαγωγών για ορισμένα αγαθά πολυτελείας και επιπλέον δασμούς σε μια σειρά ρωσικών προϊόντων, μεταξύ αυτών βότκα, μέταλλα, λιπάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις