Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έλληνας τραγουδιστής μιλά στο newsit.gr για την τιτάνια μάχη επαναπατρισμού του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έλληνας τραγουδιστής μιλά στο newsit.gr για την τιτάνια μάχη επαναπατρισμού του

Ένας ακόμα εγκλωβισμένος Έλληνας στο Ισραήλ μιλάει στο newsit.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά και για τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει για τον επαναπατρισμό του.

Ο τραγουδιστής Χρήστος Χρυσάφης, που μένει μόνιμα και εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια σε νυχτερινό κέντρο στο Τελ α Αβίβ, μιλάει για την στιγμή που ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στο Ισραήλ.

«Χθες ακούσαμε για ακόμα μία φορά τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν και πήγαμε κατευθείαν το καταφύγιο του σπιτιού. Ευτυχώς το δικό μου σπίτι επειδή είναι καινούργιο έχει δικό του καταφύγιο, για τα παλιά σπίτια υπάρχει ένα καταφύγιο σε κάθε γειτονιά».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsit.gr, οι επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ δεν έχουν καμία σχέση με όλες όσες έγιναν κατά το παρελθόν, εκφράζοντας τον φόβο του για κλιμάκωση της πολεμικής κατάστασης στο Ισραήλ.

«Δεν θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα»

«Νομίζαμε στην αρχή ότι είναι μία από τις επιθέσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε πολύ γρήγορα από όλο αυτό που συμβαίνει εδώ. Την δεδομένη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μία σχετική ηρεμία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει ισχυρή απάντηση από το Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

«Φοβόμαστε»

Ο Χρήστος Χρυσάφης μιλάει και για τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει με την πρεσβεία για να επαναπατριστεί, όμως όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι αρκετά δύσκολο.

«Έχω μιλήσει αρκετές φορές με την πρεσβεία για να μπορέσω να βρω τρόπο να εγκαταλείψω το Ισραήλ και να γυρίσω στην Ελλάδα. Έχω δώσει όλα μου τα στοιχεία και περιμένω. Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη πτήση που να έρχεται από την Ελλάδα για να παραλάβει τους Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν αλλά μας ενημερώνουν πως αν υπάρξει κενή θέση στις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις από Ισραήλ για Ελλάδα θα μας ενημερώσουν. Υπάρχουν εδώ και μόνιμοι κάτοικοι αλλά και τουρίστες Έλληνες που θέλουν να φύγουν».

Ο ίδιος βρίσκεται κοντά στην περιοχή που βομβαρδίζεται από παλαιστινιακούς πυραύλους.

«Εννοείται ότι υπάρχει πάρα πολύς φόβος. Εγώ είμαι μία ώρα μακριά από το σημείο όπου διεξάγονται οι εχθροπραξίες. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εδώ μεταδίδουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 400 νεκροί και περισσότεροι από 2.000 τραυματίες στα νοσοκομεία. Όλοι φοβούνται για μία γενική σύρραξη στη χώρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις