Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ανακοίνωσε 22.438 νεκρούς Παλαιστινίους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 22.438 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον 125 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, ο Ασράφ αλ-Κούντρα, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, συνολικά 22.438 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 57.614 έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 125 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 318 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

GAZA REUTERS

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα τον Οκτώβριο, το εβραϊκό  κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατηγορία της γενοκτονίας ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου, με την ακροαματική διαδικασία στο πλαίσιο μιας προσφυγής της Νότιας Αφρικής να έχει προγραμματισθεί για τις 11 και 12 Ιανουαρίου. 

GAZA REUTERS

Οι ημερομηνίες ανακοινώθηκαν χθες, Τετάρτη (σ.σ. 03.01.2024), το βράδυ από το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη. Η Νότια Αφρική θα αναπτύξει τα επιχειρήματά της στις 11 Ιανουαρίου και το Ισραήλ τα δικά του την επομένη, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Κάθε πλευρά έχει προγραμματιστεί να έχει στη διάθεσή της δύο ώρες.

φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25