Κόσμος

Ποσότητα “μαμούθ” ναρκωτικών κατασχέθηκαν και θα διασκορπιστούν στην θάλασσα

Οκτώ τόνοι χασίς κατασχέθηκαν από αυστραλιανό πολεμικό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας, το οποίο υπολόγισε την αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών σε 415 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (270 εκατ. ευρώ).

Στη διάρκεια των περιπολιών που πραγματοποίησε τις τρεις τελευταίες ημέρες, το αυστραλιανό πολεμικό πλοίο HMAS Warramunga κατέσχεσε επίσης 69 κιλά ηρωίνης, δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου Ντάγκλαντ Κλίλαντ, ο οποίος διευκρίνισε πως τρία πλοία ερευνήθηκαν από το αυστραλιανό πλήρωμα, κυρίως με τη βοήθεια του ελικοπτέρου που διαθέτει το πολεμικό πλοίο.

Τα φορτία των ναρκωτικών θα διασκορπιστούν στη θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση των κατασχεθέντων ναρκωτικών ούτε τη χώρα κοντά στις ακτές της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι κατασχέσεις.

Το HMAS Warramunga ανήκει στην ναυτική δύναμη στην οποία συμμετέχουν τριάντα χώρες και η οποία είναι αρμόδια να επιτηρεί το βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου