Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πούτιν προς FSB: Σταματήστε τους κατασκόπους και σαμποτέρ Δύσης και Ουκρανίας που δρουν στη Ρωσία

Πούτιν προς FSB: Σταματήστε τους κατασκόπους και σαμποτέρ Δύσης και Ουκρανίας που δρουν στη Ρωσία

Στην παραδοχή ότι στη Ρωσία δρουν ομάδες σαμποτέρ προχώρησε εμμέσως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

Επιπλέον ο Πούτιν «ομολόγησε» πως ρωσικές υποδομές έχουν δεχθεί πλήγματα από «ομάδες δολιοφθοράς» που μπαίνουν στη χώρα από την Ουκρανία.

«Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες παραδοσιακά και συνεχώς δραστηριοποιούνταν στην Ρωσία και τώρα έχουν ρίξει πρόσθετο προσωπικό, τεχνικούς και άλλους πόρους εναντίον μας. Πρέπει να αντιδράσουμε αναλόγως», δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία του ενώπιον αξιωματούχων της FSB.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρότρυνε την FSB να εντείνει την δραστηριότητα της για να αντιμετωπίσει αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε αυξανόμενες επιχειρήσεις κατασκοπείας και δολιοφθοράς που πραγματοποιούνται κατά της Ρωσίας από την Ουκρανία και τη Δύση.

Στην ίδια ομιλία του o Πούτιν δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας πρέπει να σταματήσει «τις ομάδες δολιοφθοράς» που μπαίνουν στην Ρωσία από την Ουκρανία, να αναβαθμίσει την προστασία των σημαντικών υποδομών και να αποτρέψει τις όποιες προσπάθειες γίνονται από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες να αναζωογονήσουν αυτό που αποκάλεσε τρομοκρατικούς ή εξτρεμιστικούς πυρήνες στο έδαφος της Ρωσίας.

https://twitter.com/DemopJ/status/1630565448105205763?s=20

Ο Πούτιν έδωσε οδηγίες στην FSB να αποτρέψει τις παράνομες ροές όπλων εντός της Ρωσίας και να ενισχύσει την ασφάλεια στις τέσσερεις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες η Μόσχα έχει μερικώς καταλάβει και διεκδικεί ως μέρος της δικής της επικράτειας, κίνηση την οποία οι περισσότερες χώρες δεν αναγνωρίζουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις