Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Πράσινο φως” για τη χρήση χλωροκίνης σε ασθενείς κορονοϊό από την FDA

“Πράσινο φως” για τη χρήση χλωροκίνης σε ασθενείς κορονοϊό από την FDA

Τη χορήγηση της ουσίας χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού αλλά μόνο στα νοσοκομεία ενέκρινε την Κυριακή (29.03.2020) η αμερικανική FDA. Πρόκειται για θεραπείες που χρησιμοποιούνται κατά της ελονοσίας και στις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ εναποθέτει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Η FDA έδωσε το πράσινο φως για τη “διανομή και συνταγογράφηση” των θεραπειών αυτών “από τους γιατρούς στους εφήβους και τους ενήλικες που νοσηλεύονται διότι έχουν προσβληθεί από Covid-19, με προσαρμοσμένο τρόπο, στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη ή εφικτή μια κλινική δοκιμή”, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Click4more Τραμπ: 100.000 ή 200.000 νεκροί κι όχι 2,2 εκατ. το… καλό σενάριο

Μια δοκιμή με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη (ένα αντιβιοτικό) θα ξεκινήσει σύντομα στη Νέα Υόρκη. Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερα από 140.000 κρούσματα και 2.489 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε… αποθεώνει πριν από μερικές μέρες (στις Μαρτίου) τη χλωροκίνη. “Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να μπορέσει να έχει τεράστιο αντίκτυπο. Θα ήταν μάννα εξ ουρανού, αν αυτό τα πήγαινε καλά”, είχε δηλώσει.

Ένας Γάλλος γιατρός, ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ, υπερασπίζεται τη θεραπεία με χλωροκίνη και έχει προχωρήσει σε έρευνες, οι οποίες δεν έχουν πείσει εντελώς την επιστημονική κοινότητα.

Click4more Αδιανόητο! 60αρης πέθανε και η γυναίκα του χαροπαλεύει γιατί ήπιαν καθαριστικό με χλωροκίνη

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει το ευρύ κοινό ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνο του φάρμακα. Ένας κάτοικος της Αριζόνα ήπιε φωσφορική χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τα ενυδρεία και πέθανε, ενώ η σύζυγός του νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση.

Δύο αμερικανικοί ιατρικοί οργανισμοί, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NHI) και η Αρχή για την Έρευνα-Ανάπτυξη στον τομέα της Βιοϊατρικής (Barda), εργάζονται πάνω σε κλινικές δοκιμές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις