Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Με ένα Land Rover θα μεταφερθεί το φέρετρο στην κηδεία (vid)

Πρίγκιπας Φίλιππος: Με ένα Land Rover θα μεταφερθεί το φέρετρο στην κηδεία (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών. Η τελετή αναμένεται να είναι απλή και την κηδεία θα ακολουθήσουν 30 ημέρες Βασιλικού Πένθους.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου θα γίνει το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 και, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ο Δούκας δεν θα έχει κρατική κηδεία αλλά μία ιδιωτική, στρατιωτική κηδεία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου (Κάστρο του Windsor). Επίσης, επιθυμία του Δούκα ήταν να ταφεί στους Κήπους του Frogmore, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 

Σύμφωνα μάλιστα με βρετανικά ΜΜΕ, η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ με ένα Land Rover, στο οποίο είχε βοηθήσει στη μετατροπή του για το σκοπό αυτό. Όπως αναφέρει η Mirror, ο Δούκας είχε ζητήσει από την αγαπημένη του, βασίλισσα Ελισσάβετ, το φέρετρό του να μεταφερθεί με ένα Land Rover αφού ήταν και τα αγαπημένα του αυτοκίνητα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το Land Rover:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις