Κόσμος

Πρώτη συνάντηση σήμερα στο Κάιρο της ομάδας επαφής για τη Συρία

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κάιρο μια συνάντηση της ομάδας επαφής για τη Συρία, στην οποία παίρνουν μέρος η Αίγυπτος, του Ιράν, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία.

«Αντιπροσωπείες των υπουργείων Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών θα συναντηθούν σήμερα», αναφέρει το αιγυπτιακό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι είχε προτείνει τη δημιουργία αυτής της ομάδας τον προηγούμενο μήνα.

Στη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης οι αξιωματούχοι των τεσσάρων χωρών αναμένεται να «ανταλλάξουν απόψεις για την εξέλιξη της τραγικής κατάστασης στη Συρία, τους τρόπους για να τερματιστεί το λουτρό αίματος και για να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του συριακού λαού», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο προσθέτει ότι η Αίγυπτος θα προσπαθήσει να υπάρξει μια «συμφωνία» σε κάποιες αρχές, μεταξύ αυτών «ο άμεσος τερματισμός των δολοφονιών και της βίας, η διατήρηση της ενότητας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και η ανάγκη να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία με τη συμμετοχή διαφόρων συνιστωσών του συριακού λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία “μπήκε” στη Συρία – Τούρκοι διοικούν ταξιαρχίες ανταρτών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο