Site icon NewsIT
18:35 Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Προϋπολογισμό… πολέμου ετοιμάζει ο Τραμπ – Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 54 δισ.

Κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9% θέλει η κυβέρνηση να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες και ταυτόχρονα να μειώσει την βοήθεια σε άλλες χώρες, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε όλα τα υπουργεία, εκτός από εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα μειωθεί ο προϋπολογισμός ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μια “σημαντική μείωση” στη διεθνή βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε μια “ιστορική αύξηση” του αμυντικού προϋπολογισμού. Ο επόμενος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, οι βασικές προτεραιότητες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, “θα τηρεί την υπόσχεσή μου να προστατεύσω τους Αμερικανούς” είπε ο πρόεδρος μιλώντας σε μια συνάντηση με κυβερνήτες Πολιτειών στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί μεταξύ άλλων να “αναδιοργανώσει” τον στρατό αυξάνοντας τα διαθέσιμα μέσα του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version