Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πύρινη λαίλαπα απειλεί τα σπίτια του Σβαρτζενέγκερ, του Γουίλις και του Χανκς

Πύρινη λαίλαπα απειλεί τα σπίτια του Σβαρτζενέγκερ, του Γουίλις και του Χανκς

Απίστευτες εικόνες καταστροφής στο Σαν Βάλεϊ του Αϊντάχο, όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και απειλεί 2.000 σπίτια, ανάμεσα τους πολλά από τα οποία ανήκουν σε αστέρες του Χόλιγουντ.

Περίπου 1.200 πυροσβέστες αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή, όπου πολλοί γνωστοί ηθοποιοί έχουν εξοχικά.

Ανήμποροι να αντιδράσουν, κοιτούν τη φωτιά να καίει τα πάντα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Η φωτιά έχει κάψει, περισσότερα από 42.000 εκτάρια βλάστησης ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να ελέγξουν μόνο το 8%, από τα μέτωπά της, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Inciweb, που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές.

Μόνο καταστροφή... - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση 2.200 κατοικιών σε μια περιοχή όπου πολλά κινηματογραφικά αστέρια, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις, ο Τομ Χανκς και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους έχουν σπίτια, καθώς εκεί βρίσκεται ένα δημοφιλές θέρετρο χειμερινών διακοπών με πίστες για σκι.

Χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί ήδη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούσαν τη Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες 33 βαθμών Κελσίου και συνεχείς ισχυρούς ανέμους, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται από το ορεινό ανάγλυφο και την δύσκολη πρόσβαση, στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Με κάθε μέσο προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν ένα αυτοκίνητο έπιασε φωτιά σε ένα κοντινό αυτοκινητόδρομο. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάνα και γιος νεκροί από αναθυμιάσεις στο σπίτι τους στην Καλλιθέα!

Καλιφόρνια: Για τέταρτη μέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια – Απειλούνται 4.000 σπίτια – ΦΩΤΟ

Κόλαση φωτιάς για τρίτη μέρα στην Καλιφόρνια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε