Κόσμος

Ριάντ: “Αδειάζει” τον Σαουδάραβα γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν – Wanted από τις ΗΠΑ!

Σε μία κίνηση βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ, που δοκιμάστηκαν με την υπόθεση Κασόγκι, προχωρά η Σαουδική Αραβία με αφορμή τις εξελίξεις για τον καταζητούμενο γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Χάμζα, γιό του σκοτωμένου ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, αναφέρει το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ένα 24ωρο νωρίτερα η Ουάσιγκτον επικήρυξε με 1 εκατομμύριο δολάρια τον Χάμζα, για πληροφορίες που θα οδηγήσουν “στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό σε οποιαδήποτε χώρα”, ενώ τον αποκαλεί σημαντικό ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Hamza Bin Laden

Επίσης η Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον των οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα πρόσθεσε το όνομα του “Χάμζα Οσάμα Μοχάμαντ Μπιν Λάντεν”, γεννημένου στις 9 Μαΐου 1989 στην Τζέντα, στον κατάλογο των προσώπων τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν παγώσει διεθνώς, ενώ τους έχει απαγορευτεί να ταξιδεύουν.

Click4more: Wanted ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν – Τον επικήρυξαν οι ΗΠΑ

“Ορίστηκε” (τον Αύγουστο 2015) από τον νυν αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, “ως επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα” και “θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχός του”, προσθέτει ο ΟΗΕ.

https://twitter.com/cmellaniac/status/1101506567793532934

Δέκατο πέμπτο από τα περίπου 20 παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γιός της τρίτης συζύγου του, ο Χάμζα προετοιμαζόταν από την παιδική ηλικία του για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του.

Στο πλευρό του στο Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έμαθε τον χειρισμό των όπλων και σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο Ίντερνετ καταφέρεται εναντίον των Αμερικανών, των Εβραίων και των “Σταυροφόρων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφιαλτικές ώρες για φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ: Κατήγγειλε πως μέλη αδελφότητας την νάρκωσαν και την βίαζαν για ώρες
Έστελναν μηνύματα «είναι διαθέσιμη για σεξ» για να την βιάσουν περισσότεροι άνδρες - Αποβλήθηκαν μερικοί από τους φερόμενους ως δράστες, δεν έχει προκύψει καμία σύλληψη
Πανεπιστήμιο Κορνέλ
Ο Τραμπ βλέπει ιρανικό «δάκτυλο» για το περιστατικό στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία – «Εγώ δεν θα τους άφηνα ελεύθερους»
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του για την απελευθέρωσή της - Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι «εξετάζει πολλαπλά σενάρια» για τα κίνητρα στην υπόθεση
Ντόναλντ Τραμπ