Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ριάντ: “Αδειάζει” τον Σαουδάραβα γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν – Wanted από τις ΗΠΑ!

Ριάντ: “Αδειάζει” τον Σαουδάραβα γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν – Wanted από τις ΗΠΑ!
φωτογραφία: Reuters

Σε μία κίνηση βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ, που δοκιμάστηκαν με την υπόθεση Κασόγκι, προχωρά η Σαουδική Αραβία με αφορμή τις εξελίξεις για τον καταζητούμενο γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Χάμζα, γιό του σκοτωμένου ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, αναφέρει το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ένα 24ωρο νωρίτερα η Ουάσιγκτον επικήρυξε με 1 εκατομμύριο δολάρια τον Χάμζα, για πληροφορίες που θα οδηγήσουν “στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό σε οποιαδήποτε χώρα”, ενώ τον αποκαλεί σημαντικό ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Επίσης η Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον των οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα πρόσθεσε το όνομα του “Χάμζα Οσάμα Μοχάμαντ Μπιν Λάντεν”, γεννημένου στις 9 Μαΐου 1989 στην Τζέντα, στον κατάλογο των προσώπων τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν παγώσει διεθνώς, ενώ τους έχει απαγορευτεί να ταξιδεύουν.

Click4more: Wanted ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν – Τον επικήρυξαν οι ΗΠΑ

“Ορίστηκε” (τον Αύγουστο 2015) από τον νυν αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, “ως επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα” και “θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχός του”, προσθέτει ο ΟΗΕ.

https://twitter.com/cmellaniac/status/1101506567793532934

Δέκατο πέμπτο από τα περίπου 20 παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γιός της τρίτης συζύγου του, ο Χάμζα προετοιμαζόταν από την παιδική ηλικία του για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του.

Στο πλευρό του στο Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έμαθε τον χειρισμό των όπλων και σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο Ίντερνετ καταφέρεται εναντίον των Αμερικανών, των Εβραίων και των “Σταυροφόρων”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις