Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρομάν Προτάσεβιτς: Το τελευταίο μήνυμα της συντρόφου του πριν τη σύλληψή τους

Ρομάν Προτάσεβιτς: Το τελευταίο μήνυμα της συντρόφου του πριν τη σύλληψή τους
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε απόγνωση βρίσκεται η μητέρα της Σοφίας Σαπέγκα, συντρόφου του αντιφρονούντα Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, η οποία θα βρίσκεται κρατούμενη για δύο μήνες σε φυλακή της KGB, μετά από την σύλληψή της κατά την «κρατική αεροπειρατεία». Η 23χρονη ήταν στην πτήση της Ryanair που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους και προσγειώθηκε στο Μίνσκ μετά από εντολή του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συμβαίνει στην κόρη μας» λέει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της Σοφίας Σαπέγκα, συντρόφου του Ρομάν Προτάσεβιτς. Σύμφωνα με το BBC, το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από την κόρη της έγραφε απλώς: «Μαμά» και μετά συνελήφθη. 

«Είμαι πρόθυμη να ζητήσω βοήθεια από τον οποιονδήποτε» λέει η μητέρα της και προσθέτει ότι η κόρη της είναι αθώα και ότι απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (26/5) η 23χρονη Ρωσίδα προχώρησε μέσω βίντεο σε μια «ομολογία» ότι  ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, το 2020 στο Μινσκ. Η νεαρή κοπέλα είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν με την κατηγορία υποκίνησης μαζικών ταραχών, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Λουκασένκο επιχειρεί τη φίμωση των δημοσιογράφων και έχει περάσει νόμο για απαγόρευση διαδηλώσεων, που θεωρούνται παράνομες. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Δείτε το βίντεο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις