Κόσμος

Ρωσία: Δέκα οι νεκροί από τις καταστροφικές καταιγίδες – Στο σκοτάδι παραμένουν χιλιάδες νοικοκυριά

Δέκα έγιναν οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με τον νεότερο τραγικό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες οικισμοί.

Όπως ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι της Κυριακής (30.07.2023) το Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, οι νεκροί στο κεντρικό τμήμα της χώρας από τις ισχυρές καταιγίδες έγιναν 10.

Οι δυνατοί άνεμοι έριξαν δέντρα, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες οικισμούς.

Οκτώ από τους δέκα νεκρούς έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μία εγκατάσταση κάμπινγκ κοντά στη λίμνη Γιάλτσικ στην περιοχή Μάρι-Ελ, σύμφωνα με το ίδιο Υπουργείο.

Η αρμόδια επιτροπή για τη διεξαγωγή ποινικών ερευνών στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι άρχισε μία ποινική έρευνα για το περιστατικό, στο οποίο, έχασαν τη ζωή τους τρία παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση
Washington Post: Ο Πούτιν «έπεισε» τον Τραμπ να κάνει πίσω για την αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε γνώμη σχετικά με τους πυραύλους Tomahawk για την Ουκρανία, μετά από ένα τηλεφώνημα με τον Ρώσο ομόλογό του, γεγονός που περιγράφει έναν Αμερικανό πρόεδρο εύκολα επηρεάσιμο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ