Site icon NewsIT
11:39 | 11.09.22

Ρωσία: Εκλέγουν τοπικούς αξιωματούχους στις πρώτες εκλογές μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Newsit Newsroom

Στις κάλπες οι Ρώσοι για την τρίτη και τελευταία ημέρα των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, υπό τη σκιά καταγγελιών για χειραγώγηση της διαδικασίας. Αυτή είναι και η πρώτη εκλογική διαδικασία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Σε πάνω από 80 περιοχές της Ρωσίας αναμένεται με τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές να εκλεγούν κυβερνήτες, τοπικά κοινοβούλια και περιφερειακά συμβούλια.

Ανεξάρτητοι παρατηρητές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι υπάρχει ελάχιστη πολιτική ελευθερία, καθώς τα πραγματικά μέλη της αντιπολίτευσης έχουν αποκλειστεί εξ αρχής. Πολιτικοί που έχουν εκφράσει ανοικτά την αντίθεσή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες. Ως εκ τούτου, οι παρατηρητές εκτιμούν ότι το κόμμα του Κρεμλίνου, Ενιαία Ρωσία θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version