Κόσμος

Ρωσία: Η ύφεση δεν θα είναι τόσο μεγάλη από όσο αναμενόταν

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ρεσέτνικοφ δήλωσε σήμερα για τη φετινή χρονιά η ύφεση στην Ρωσία θα είναι σημαντικά λιγότερο βαθιά σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

«Μπορούμε να πούμε ότι ο πληθωρισμός (στην Ρωσία) θα πρέπει σαφώς να είναι πιο χαμηλός από τις εκτιμήσεις…Είναι πολύ πιθανό ότι θα εξετάσουμε τα στοιχεία του Μαΐου και το βάθος της πτώσης ενδέχεται να είναι λίγο πιο χαμηλό από αυτό που νομίζαμε», δήλωσε ο Ρεσέτνικοφ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα μείωσε το βασικό επιτόκιο στο επίπεδο που ήταν προ κρίσης, στο 9,5% και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση καθώς ο πληθωρισμός κατέγραψε επιβράδυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η EBU απειλεί με κυρώσεις τους Ισπανούς σχολιαστές της Eurovision επειδή αναφέρθηκαν στον πόλεμο στη Γάζα
Οι 2 παρουσιαστές αναφέρθηκαν σε επιστολή που έστειλε η Ισπανία στην EBU για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision αλλά και στον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα
Τραγουδίστρια
6