Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ρωσία: Καθιερώνει μέρες αργίες για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού

Ρωσία: Καθιερώνει μέρες αργίες για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού
photo Reuters

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Ρωσία Τατιάνα Γκολίκοβα ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να καθιερώσει μέρες μη εργασίας για να μην εξαπλωθεί και άλλο ο κορονοϊός.

Οι μέρες αυτές αφορούν το διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου καθώς στη Ρωσία καταγράφονται ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν χαρακτήρισε την πρόταση της επιβαλλόμενη αλλά αναγκαία και έδωσε εντολή να την παρουσιάσουν αύριο καθώς και άλλα μέτρα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γκολίκοβα πρότεινε μετά την 7 Νοεμβρίου να διευρυνθεί η πρακτική εφαρμογής πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και να επιτρέπεται η είσοδος σε καταστήματα και υπηρεσίες που θα ανοίξουν μετά τις μη εργάσιμες μέρες μόνο με την επίδειξη παρόμοιου πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα, η νοσηρότητα αυξάνεται στις 79 από τις 85 περιοχές της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.015 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την έναρξη της πανδημίας, καθώς και 33.740 νέες μολύνσεις .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις