Κόσμος

Ρωσία: Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα – Τα μηνύματα του Πούτιν και η επίδειξη δύναμης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο αν απειληθούμε», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην στρατιωτική παρέλαση στην Μόσχα.

Η Ρωσία γιόρτασε χτες Πέμπτη (09.05.2024) την 79η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στην χιονισμένη Μόσχα, με άρματα μάχης να περνούν μπροστά από το Κρεμλίνο, στην Κόκκινη Πλατεία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στον πόλεμο με την Ουκρανία και έστειλε προειδοποίηση στην Δύση.

«Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση. Ταυτόχρονα όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα μάχης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Εννέα χιλιάδες στρατιώτες έλαβαν μέρος στη μεγάλη παρέλαση μπροστά από το Κρεμλίνο και παρουσιάστηκαν οι μεγάλοι βαλλιστικοί πύραυλοι, που μπορούν να φέρουν πυρηνικά καθώς και λίγο περισσότερα από 61 στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα. Αριθμοί κατά πολύ μικρότεροι από τα χρόνια πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λένε αναλυτές.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας, λέγοντας: «Γιορτάζουμε την Ημέρα της Νίκης σε συνθήκες ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Όλοι όσοι συμμετέχουν, όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαχών, είναι ήρωές μας. Υποκλινόμαστε μπροστά στην ανθεκτικότητα και στην αφοσίωσή σας. Έχετε μαζί σας ολόκληρη τη Ρωσία».kremlino reut

kremlino reut

Το παρελθόν όχι μόνο «ζει» στις μνήμες της Ρωσίας, αλλά χρησιμοποιείται προκειμένου να δικαιολογήσει το παρόν. Οι αρχές θέλουν να κάνουν τον κόσμο να δει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως συνέχεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θέλουν οι Ρώσοι να πιστέψουν ότι για άλλη μια φορά, ξένες δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν τη Ρωσία. Τότε η ναζιστική Γερμανία, τώρα η Ουκρανία και η Δύση.

kremlino reut

Στο τέλος της παρέλασης στρατιωτικά αεροσκάφη έβαψαν τον ουρανό στα χρώματα της ρωσικής σημαίας. Οι εκδηλώσεις στη Μόσχα έγιναν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ 54 ρωσικές πόλεις ακύρωσαν τις παρελάσεις υπό το φόβο επιθέσεων από ουκρανικά drones.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο