Κόσμος

Ρωσία: Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας απέτρεψαν επίθεση με drones στο διυλιστήριο πετρελαίου του Κρασνοντάρ

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν drones την ώρα που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσέγγιζαν το διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα (28.5.2023) τοπικοί αξιωματούχοι.

«Ορισμένα drones προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του διυλιστηρίου Ίλσκι στο Κρασνοντάρ Κράι», ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε ανάρτησή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Όλα τα drones εξουδετερώθηκαν, η υποδομή των εγκαταστάσεων δεν υπέστη ζημιές», πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι, πάντως, δεν διευκρίνησαν ποιος εξαπέλυσε την επίθεση στο Κρασνοντάρ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές.

 

 

Χθες Σάββατο (27.5.2023), η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαιαγωγού της στο έδαφος της Ρωσίας.

Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους και των εδαφών που ελέγχουν οι Ρώσοι στην επικράτειά της.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, στο Κρασνοντάρ κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσιίσκ της Μαύρης Θάλασσας, με δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, έχει δεχθεί επίθεση αρκετές φορές αυτόν τον μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια