Κόσμος

Ρωσία: Το Tass αποκαλύπτει το παρασκήνιο της ανταρσίας Πριγκόζιν

Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές αναφορικά με την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ αποκάλυψε το «παρασκήνιο» από την πρωτοβουλία του Γεβγκένι Πριγκόζιν να ξεκινήσει ένοπλη κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι λίγες ημέρες πριν από την ανταρσία της Wagner, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλοι οι σχηματισμοί που εκτελούν αποστολές πρέπει να υπογράψουν σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο, συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων της Wagner.

Ωστόσο, ο Πριγκόζιν αρνήθηκε να συνάψει αυτή τη σύμβαση με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε για τον τερματισμό της συμμετοχής της Wagner στις ρωσικές επιχειρήσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Η «κόκκινη γραμμή» του Πριγκόζιν

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της κρατικής Δούμας δήλωσε έπειτα ότι «από την στιγμή που η μισθοφορική οργάνωση θα σταματούσε τις μάχιμες αποστολές στην Ουκρανία, τότε θα σταματούσε η χρηματοδότηση και η οποιαδήποτε παροχή υλικών πόρων και εξοπλισμών στην Wagner», κάτι που φαίνεται ότι ήταν «κόκκινη γραμμή» για τον Πριγκόζιν και αποτελούσε το κυριότερο πρόβλημα που τον ώθησε στην ανταρσία.

Τέλος, ο Ρώσος αξιωματούχος κατέληξε λέγοντας ότι «στις 10 Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της χρήσης εθελοντικών σχηματισμών σε συνδυασμό με τον τακτικό συμβατικό στρατό, ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υπέγραψε εντολή που καθορίζει τη διαδικασία οργάνωσης των δραστηριοτήτων των εθελοντικών οργανώσεων. Σύμφωνα με την εντολή αυτή, πριν από την 1η Ιουλίου οι εθελοντές μαχητές θα έπρεπε να είχαν υπογράψει συμβάσεις με το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να αποκτήσουν το απαραίτητο νομικό καθεστώς για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS