Κόσμος

Ρωσία: Βρέθηκε νεκρός υψηλόβαθμο στέλεχος της αμυντικής βιομηχανίας – «Τον σκότωσαν Ουκρανοί πράκτορες»

Ο ίδιος είχε ενεργό ρόλο στην αναβάθμιση πυραύλων που εκτοξεύουν οι Ρώσοι κατά αμάχων στην Ουκρανία

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να εκτελούν αποστολές στην Ρωσία, για να εξουδετερώσουν υψηλόβαθμα στελέχη και αξιωματικούς που συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο, υπηρετώντας σε σημαντικές θέσεις.

Στελέχη της στρατιωτικής υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν σήμερα (12.12.2024) ότι ο Μιχαήλ Σάτσι, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, δολοφονήθηκε στην Ρωσία, αφού εντοπίστηκε νεκρός από τις αστυνομικές αρχές της Μόσχας.

Ο Μιχαήλ Σάτσκι φέρεται να είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και ρόλο τόσο στον εκσυγχρονισμό των πυραύλων cruise τύπου Kh-59 και Kh-69, όσο και στην κατασκευή νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και drones, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τις ρωσικές δυνάμεις εναντίον της Ουκρανίας. Προσοχή σκληρές εικόνες:

Επισήμως, ο Μιχαήλ Σάτσκι ήταν αναπληρωτής επικεφαλής της εταιρείας «KB Mars» και διοικητής τμήματος που ασχολούνταν με την δημιουργία και την ανάπτυξη λογισμικών που ενσωματώνονται σε πυραυλικά συστήματα.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, η «KB Mars» της Ρωσίας ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό και την παραγωγή συστημάτων ελέγχου αλλά και συστημάτων καθοδήγησης πυραυλικών συστημάτων, ενώ έχει αναλάβει αρκετά συμβόλαια για εξοπλιστικά προγράμματα από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

 

Ο νεκρός Ρώσος αξιωματούχος είχε σχέση με την ανάπτυξη, παραγωγή και αναβάθμιση πυραύλων cruise που έχουν χρησιμοποιηθεί για καταστροφικά αεροπορικά πλήγματα κατά αμάχων στην Ουκρανία. Ο πρώτος που ανέφερε τον θάνατο του Σάτσκι ήταν ο Ρώσος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Νεβζόροφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση διεξήχθη από τη Διεύθυνση Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε ιαπωνικό Boeing: Έπεσε 25.000 πόδια σε 10 λεπτά – Λιποθύμησαν επιβάτες και αποχαιρετούσαν τους δικούς τους με μηνύματα
Σε βίντεο που έχει έρθει στο φως από τη στιγμή της απώλειας ύψους έχουν κατέβει οι μάσκες, ενώ οι αεροσυνοδοί κλαίνε δίνοντας οδηγίες για τη χρήση τους
Σκηνές πανικού σε αεροπλάνο της Spring Airlines Japan
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια