Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Ρωσία: Ζημιές σε αγωγό αερίου και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις ουκρανικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Ζημιές σε αγωγό αερίου και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις ουκρανικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ

Η Ουκρανία βομβάρδισε κατά τη διάρκεια της νύχτας (6.5.2023) την περιοχή Μπέλγκοροντ στη Νότια Ρωσία με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αγωγό αερίου και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης καθώς και σε μια κατοικία στο χωριό Σπονταριούσινο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν θύματα», έγραψε ο Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, για τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί στην περιοχή της Ρωσίας. Το Reuters τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ είναι μια από τις πολλές στη νότια Ρωσία όπου στόχοι, όπως αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, συνταράσσονται από εκρήξεις από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Το Κίεβο σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας και σε υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη στην Ουκρανία αλλά έχει πρόσφατα δηλώσει ότι η καταστροφή υποδομών εντάσσεται στην προετοιμασία για τη χερσαία επίθεση που σχεδιάζει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις