Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάλος στο Ντουμπάι: 15 γυναίκες βγήκαν γυμνές σε ουρανοξύστη και συνελήφθησαν (pics, vid)

Σάλος στο Ντουμπάι: 15 γυναίκες βγήκαν γυμνές σε ουρανοξύστη και συνελήφθησαν (pics, vid)

Σάλος προκλήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όταν δεκαπέντε γυναίκες βγήκαν… γυμνές σε ένα μπαλκόνι ουρανοξύστη στο Ντουμπάι. Το περιστατικό κατέγραψαν κάμερες με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν σχετικά βίντεο, ενώ άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές. 

Διεθνή ΜΜΕ μιλούν για ένα δρώμενο που διοργάνωσε ιστοσελίδα από το Ισραήλ η οποία «επιστράτευσε» μοντέλα. Οι εικόνες των 15 γυμνών γυναικών κυκλοφόρησαν ευρέως στα social media από αργά το βράδυ του Σαββάτου και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. 

Η παραβίαση της δημοσίας αιδούς στο Ντουμπάι επισείει ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών και πρόστιμα μεγαλύτερα των 1.000 ευρώ. Η κοινή χρήση πορνογραφικού υλικού τιμωρείται επίσης με ποινή φυλάκισης και βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τους νόμους της χώρας -βάσει του ισλαμικού νόμου ή της Σαρία.

Η Αστυνομία του Ντουμπάι δήλωσε ότι τα άτομα που κρατούνται εξαιτίας του εν λόγω βίντεο, παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη. «Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το Sky News, η κρατική εφημερίδα The National ανέφερε ότι το περιστατικό φάνηκε να είναι «διαφημιστικό κόλπο», αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από Daily Mail, Mirror, Sky News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις