Κόσμος

Σαρώνει η χολέρα στην Αϊτή 6.000 νεκροί

Ως τις 31 Ιουλίου είχαν πεθάνει 5.968 άνθρωποι, ενώ καθημερινά χάνουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι

Περισσότεροι από 420.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την επιδημία από τότε που εκδηλώθηκε, τον Οκτώβριο και 600 κρούσματα καταγράφονται καθημερινά.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται εξαιτίας της απουσίας κυβέρνησης. Ο νέος πρόεδρος Μισέλ Μαρτελί δεν έχει καταφέρει ακόμα να διορίσει πρωθυπουργό. Το Κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση, απορρίπτει μέχρι σήμερα τους υποψηφίους του.

Το αδιέξοδο αυτό καθυστερεί την ανοικοδόμηση της χώρας, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό τον Ιανουάριο του 2010 που στοίχισε τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS