Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Αλβανία: Δράμα δίχως τέλος! Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

σεισμός στην Αλβανία
Φωτογραφία: Reuters

Ο σεισμός στην Αλβανία σκορπίζει τον θάνατο.
21 είναι πλέον οι νεκροί με τα σωστικά συνεργεία να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν επιζώντες.
Σοκάρουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες.
Ανυπολόγιστες οι καταστροφές με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός στην Αλβανία. 6,4 Ρίχτερ συγκλόνισαν την γειτονική χώρα και ο τραγικός απολογισμός αναφέρει πως 21 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν στο Δυρράχιο και στην κοινότητα Θουμάνι, στα βόρεια των Τιράνων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, περίπου 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σεισμός στην Αλβανία – Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα από την ισχυρή δόνηση, παγιδεύοντας τα θύματα στα συντρίμμια.

Υπό τα αγωνιώδη βλέμματα των κατοίκων, οι διασώστες ψάχνουν εξονυχιστικά στα ερείπια, απ’ όπου κατά διαστήματα ακούγονται ακόμη οι κραυγές των εγκλωβισμένων. Μόλις καταφέρνουν να βγάλουν κάποιον έξω, ο θρήνος μετατρέπεται σε χαρά.

σεισμός στην Αλβανία σεισμός στην Αλβανία

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, οι νεκροί είναι 18. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν στο Δυρράχιο και την κωμόπολη Θουμάνι, στα βόρεια των Τιράνων. Στη γειτονική πόλη Κούρμπιν, ένας 50χρονος σκοτώθηκε όταν πήδηξε πανικόβλητος από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς ο δρόμος υποχώρησε λόγω του σεισμού.

Click4more: Μπορεί ο σεισμός της Αλβανίας να προκαλέσει ντόμινο που θα επηρεάσει την Ελλάδα;

Στο Θουμάνι, οι διασώστες ψάχνουν σε ό,τι απέμεινε από ένα πενταόροφο κτίριο. Οι ένοικοι που διασώθηκαν φωνάζουν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων, ελπίζοντας ότι θα πάρουν απάντηση.

Θρήνος…

Ο Ντουλεϊμάν Κολαβέρι, 50 ετών, ανησυχεί για την 70χρονη μητέρα του και την 6χρονη ανιψιά του που έμεναν στον πέμπτο όροφο την ώρα που ο σεισμός στην Αλβανία “χτύπησε”…

“Δεν ξέρω αν είναι νεκρές ή ζωντανές… Φοβάμαι. Ακούγονται φωνές (από τα χαλάσματα), μόνο ο Θεός ξέρει”, είπε με τρεμάμενη φωνή.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και στο Δυρράχιο, όπου αστυνομικοί και στρατιώτες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, από ένα πενταόροφο κτίριο που καταστράφηκε ολοσχερώς. “Είναι τρομερό, είναι φρικτό. Ελπίζουμε να βγουν ζωντανοί”, λέει κλαίγοντας ένας 25χρονος, ο Αστρίτ Κάνι.

Click4more: Όταν τα ζώα διαισθάνονται τον σεισμό! Απίστευτα βίντεο

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 42 άνθρωποι, με το πλήθος να χειροκροτά και να φωνάζει “μπράβο” στους διασώστες κάθε φορά που καταφέρνουν να προσεγγίσουν και να βγάλουν με ασφάλεια τους εγκλωβισμένους.

Την ίδια ώρα, νέα βίντεο από την στιγμή που “χτυπά” ο σεισμός στην Αλβανία βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας και συγκλονίζουν

Click4more: Συγκλονιστικές στιγμές στην Αλβανία: Ξέσπασαν σε κλάματα και χειροκροτήματα μόλις ανασύρθηκε άνδρας ζωντανός από τα ερείπια

 

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις