Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη της ελληνικής ΕΜΑΚ στα συντρίμμια

Σκηνές που χαράσσονται βαθιά στη μνήμη εκτυλίσσονται μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Η ελληνική ΕΜΑΚ ανασύρει ανθρώπους, άλλοτε ζωντανούς και άλλοτε, δυστυχώς, νεκρούς μέσα από τα γκρεμισμένα κτίρια.

Οι Έλληνες διασώστες παραμένουν πάνω από τα συντρίμμια, απεγκλωβίζοντας ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μετά τον τρομερό σεισμό στην Τουρκία. Τα μέλη της ελληνικής ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν οικογένεια που βρέθηκε παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο στο Χατάι.

Ένας Έλληνας πυροσβέστης και στη συνέχεια άλλοι δύο, κατάφεραν να προσεγγίσουν την 6χρονη αδελφούλα της 7χρονης Φατμά που χθες (06.02.2023) είχε δώσει στίγμα ζωής και να την ανασύρουν ζωντανή. Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ με δυσκολία κρατούσαν τα δάκρυά τους, συγκινημένοι από τη διάσωση του παιδιού.

Ωστόσο, η μητέρα αλλά και νωρίτερα η 7χρονη Φατμά ανασύρθηκε νεκρή. Η ελληνική ΕΜΑΚ έζησε κι άλλο θαύμα, καθώς έβγαλε ζωντανό έναν 50χρονο.

Η 7χρονη Φατμά που ήταν εκείνη που με τις φωνές της, τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων διασωστών, δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή, καθώς έμεινε πάνω από 24 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Γιώργος Σιδέρης:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία, ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe