Κόσμος

Σεισμός τώρα στην Τουρκία! 5 Ρίχτερ “ταρακούνησαν” και την Λέσβο

Ένας ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 18:10 το απόγευμα της Τρίτης, 18.02.2020, στην γειτονική Τουρκία, με την σεισμική δόνηση να γίνεται αισθητή και στην Λέσβο.

Το μέγεθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 5,2 Ρίχτερ από την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, το οποίο λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε -όπως συνηθίζεται- την εκτίμησή του στα 5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Κιρκαγάτς και περίπου 140 χιλιόμετρα από την Λέσβο, όπου και όπως προαναφέραμε οι κάτοικοι “ένιωσαν” την δόνηση έντονα.

Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 12 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές κοντά στο σημείο όπου και “χτύπησε” ο Εγκέλαδος.

Περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, να σημειώσουμε πως από δύο σεισμούς -μικρότερης πάντως- έντασης “ταρακουνήθηκαν” η Ηγουμενίτσα και η Πρέβεζα.

Σεισμός – Δείτε στον χάρτη το επίκεντρο

seismos tourkia

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Πηγή: emsc-csem.org.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 6
Επιστολή σε Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου: Ο Ερντογάν για χρόνια απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα και το Ισραήλ
Με την επιστολή, οι νομοθέτες εγείρουν μια σειρά από καίρια ζητήματα, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να τα θέσει στην περίπτωση που πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2