Κόσμος

Σερβία: Δεκατέσσερις νεκροί από κατάρρευση στέγης σιδηροδρομικού σταθμού – Η σοκαριστική στιγμή που τους πλακώνει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H στέγη πάνω από την είσοδο σιδηροδρομικού σταθμού στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας, κατέρρευσε την Παρασκευή (01.11.2024), σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άτομα.

Δύο άτομα που βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση μετά την πτώση της στέγης, ανέφερε ό υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς είπε ότι τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα έχουν νοσηλευτεί με σοβαρά τραύματα, ενώ οι διασώστες έχουν έρθει σε επαφή με δύο άτομα που εξακολουθούν να είναι θαμμένα κάτω από κομμάτια τσιμέντου.

Ασθενοφόρα και άλλες ομάδες έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στον σταθμό του κέντρου της πόλης και μπουλντόζες αφαιρούσαν τα συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες.

Πλάνα από κάμερες παρακολούθησης έδειξαν ανθρώπους να μπαίνουν και να βγαίνουν από το κτίριο και να κάθονται σε παγκάκια λίγο πριν καταρρεύσει ξαφνικά πάνω τους η στέγη του κτιρίου, το οποίο είχε ανακαινιστεί πρόσφατα.

Ο Ντάτσιτς είπε ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν «εξαιρετικά σκληρή» και ότι θα διαρκέσει για τουλάχιστον αρκετές ακόμη ώρες.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς δήλωσε ότι «αυτή είναι μια μαύρη Παρασκευή για εμάς, για όλη τη Σερβία».

Ο Βούτσεβιτς είπε ότι η στέγη κατασκευάστηκε το 1964 και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη και ποιος ευθύνεται για την τραγωδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
6
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν